دستورات مقدماتی ftp
FTP :
FTP مخفف File Transfer Protocol مي باشد. FTP سرويسي در اينترنت است كه اجازه ميدهد پرونده ها از يك كامپيوتر به كامپيوتر ديگر منتقل شوند FTP همانند بقيه خدمات و سرويسهاي اينترنت از سيستم Client-Server پيروي مي كند.
هنگامي كه فايلي را از كامپيوتر راه دور به كامپيوتر آن كپي مي كنيد در حال Download آن هستيد و وقتي پرونده اي را از كامپيوترتان به كامپيوتر راه دور مي فرستيد در حال Upload آن مي باشيد .
FTP ناشناس :
براي كپي كردن پرونده ها نياز داريد كه با كامپيوتر ارتباط برقرار كنيد يعني با نام كاربردكلمه عبور نداشته باشيد نمي توانيد پرونده ها را Upload يا Down load كنيد. FTPناشناس امكاني است كه اجازه ميدهد به ميزبانهاي راه دور و معيني متصل شويد و فايلها را منتقل كنيد به جاي نام كاربر كلمه Anonymous و به جاي Password آدرس پست الكترونيكي خود را وارد كنيد. تعدادي از FTP هاي ناشناس به همه اجازه کپي کردن پرونده ها را در کامپيوتر خود ميدهند. اينترنت هزاران ميزبان FTP ناشناس داردكه بطور رايگان درفايلها را عرضه ميدارند.
روشهاي دستيابي به FTP ناشناس :
براي دستيابي به FTP ناشناس دو روش وجود دارد ممكن است به منبع FTP به عنوان پيوند روي صفحه وب برخورد كنيد، هنگامي كه بر روي پيوند كليك ميكنيد مرورگر خودكار با سايت FTP تماس مي گيرد و به نام anonymous ارتباط برقرار ميشود.
تمامي مرورگرها امكاني براي وارد نمودن سيستم URL در اختيار شما قرار ميدهد.
FTP ://FTP.microsoft.com
با تايپ URL بالا در نوار آدرس مرورگر، ارتباط با يك سايت FTP برقرار ميشود.
- روشهاي بعدي دستيابي به FTP
Start/Programs/Ms-Dos prompt را باز كنيد
FTP
OPen microsoft.com
فرامين كلي FTP :
براي پايان دادن به کار ، فرمان Quit را وارد کنيد.
با وارد نمودن ؟ يا Help فهرستي از تمام دستورات FTP نمايش داده ميشود.
فرامين FTP به چند گروه تقسيم ميشوند
- فرامين ابتدايي مانند Open, Quit, Help
- فرامين برقراري اتصال Open, Close
- فرمان Close که بدون خارج شدن از برنامه FTP به اتصال پايان خواهد داد.
فرامين فهرست گيري :
براي حركت از فهرستي به فهرست ديگر از فرمان CD استفاده كنيد. نام فرمان و سپس فهرستي كه ميخواهيد به آن برويد را تايپ كنيد و سپس کليد Enter را بزنيد.
CD Pub
CD Usent
در هر زمان با وارد كردن فرمان PWD فهرست كار نمايش داده خواهد شد.
براي نمايش محتويات فهرست از فرمان lS يا dir استفاده كنيد.
فرامين انتقال پرونده در FTP :
از دو فرمان براي Download فايلها استفاده كنيد myet,get . با فرمان get يك پرونده را در هر زمان ميتوانيد كپي كنيد. با فرمان mget در هر زمان اجازه كپي بيش از يك پرونده را داريد.
براي استفاده از get نام فايل راه دور و بعد نامي كه ميخواهيد بر روي كامپيوتر خود به فايل بدهيد را مشخص كنيد.
نامي كه براي پرونده در كامپيوتر خود اختصاص داديد نام پروندهget در داخل برنامه FTP چندين فرمان هستند كه با استفاده از آنها ميتوانيد عمليات Download را كنترل كنيد.
پرونده هاي متني پرونده هاي Ascii ناميده ميشوند و پرونده هاي غير متني حاوي تصاوير دو دويي (Binary) ناميده ميشوند.
اگر ميخواهيد پرونده هاي دو دويي را به كامپيوتر خود انتقال دهيد بايد قبل از وارد نمودن فرمان get يا mget اين موضوع را يادآوري كنيد.
دستور Bell :
در صورت اجراي اين فرمان پس از اتمام کار Down Load يك فايل، سيستم با صداي بوق اين عمل را به اطلاع ما مي رساند .
فرمان binary نشانگر آن است كه پرونده هاي دودويي را منتقل خواهيد كرد و فرمان ascii نشان ميدهد پرونده هاي متني را منتقل خواهيد كرد.
هنگامي كه ميخواهيد پرونده هاي حاوي تصاوير را منتقل كنيد فرمان زير را وارد كنيد.
Binary
پيام زير را خواهيد داشت :
Zoo Type set to I.
I به معناي Image است .
* تذکر :
با فشردن Ctrl+C ميتوانيد فرمان FTP را متوقف كنيد.
Out look express
در اين نوع Mail Account ، صندوق پستي بدون اتصال به شبکه اينترنت وجود خواهد داشت. اما بي شک براي داشتن اين Mail Box نيازمند فضايي در ISP هستيم که استفاده از آن با داشتن يک Username و Password صورت ميگيرد. از جمله Mail Client هاي معروف ميتوان به Outlook Experess ، Eudura ، و ... اشاره کرد.
پيكر بندي Out look Express:
پس از باز كردن برنامه وارد منوي Tools ميشويم و به ترتيب خواهيم داشت :
Tools/account
در پنجره اي كه باز ميشود ، گزينه Add و سپس Mail را انتخاب ميكنيم.
در اينجا نامي را كه ميخواهيم به Account اختصاص دهيم تا نامه هاي پستي به اين نام در جدول نامه هاي گيرنده ظاهر شود را وارد مي كنيم.
سپس با كليك بر روي Next به مرحله بعدي ميرويم . قسمت All ready have an email address that’s like to use را انتخاب ميكنيم .در Edit box آدرس كامل email خود را وارد ميكنيم و سپس با كليك روي Next به پنجره بعدي ميرويم .
SMTP,POP3 را كه توسط ISP به ما داده ميشود وارد ميكنيم سپس با فشردن كليك Next به مرحله بعدي ميرويم. در قسمت account name نام user خود در Isp و در قسمت password كلمه رمز خود را تايپ ميكنيم ، سپس Next را كليك و Finish ميكنيم.
حال براي منصوب كردن connection به آن روي properties كليك كرده و سپس از پنجره يكي از connection هاي موجود را به آن نصب ميكنيم.
تعاریف و کار با yahoo messenger
Chat : ( گفتگو )
IRC : مخفف كلمه Internet Relay Chat مي باشد . اتاق گفتگو Chat room : اتاقي است كه در آن افراد بدون آن كه يكديگر را ببينند با هم در ارتباط با موضوعي خاص به گفتگو مي پردازند . یا شاید ممكن است دو نفر به تنهايي به صحبت خصوصي بپردازند .به عبارت ديگر اتاق گفتگو سرويسي است كه اين امكان را ميدهد که در هر زمان با بيش از يك نفر گفتگو كرد.
ثبت نام در Y.msg :
براي ورود به Y.msg نياز به يك شناسه (ID) و يك كلمه رمز Password داريد فرض بر اين است كه در سايت yahoo داراي صندوق پستي هستيم .
Login يا ورود به سيستم :
پس از اجراء Y.msg پنجره login باز ميشود ابتدا شناسه و رمز خود را وارد ميكنيم.
* تذکر :
اگر در مقابل جمله Remember ID password تيك بزنيد شناسه و رمز براي دفعات بعدي ذخيره ميشود.
با تيك زدن مقابل جمله login under invisible mode به حالت مخفيانه login ميشويد و ديگر كاربران متوجه ورود شما نمي شوند.
معرفي آيكونهاي Y.msg :
Add :
با كليك روي آن ميتوان افراد ديگري را به ليست دوستان خود اضافه كرد . بعد از باز شدن پنجره add Friend نام شخص مورد نظر را در سطر اول وارد ميكنيم براي نظم بهتر است شناسه ها را گروه بندي كنيد اين كار در سطر دوم انجام ميشود.
سپس در قسمت message to friend يك پيغام براي شخص مورد نظر تايپ نمائيد و Ok كنيد در اين صورت پنجره اي براي شما باز ميشود كه پيغام براي شخص مورد نظر ارسال گشته است تا او نيز در صورت نياز شما را اضافه كند در اين صورت پنجره اي با عنوان New friend alert براي شخص مزبور باز ميشود و در صورت توافق با كليك روي accept add شما را به ليست خود اضافه ميكند و يا فقط با accept اجازه ميدهد شما او را add كند و يا با كليك روي Deny دليل اينكه چرا نمي خواهد شما را add كند را تايپ و برايتان ارسال ميكند.
Message جهت ارسال پيام :
با كليك روي اين آيكون Instant message باز خواهد شد در قسمت :ID, to شخص مورد نظر را نوشته و همچنين متن را تايپ و سپس send كنيد . روش ديگر ارسال پيام اين است كه روي شناسه شخص مورد نظر در ليست دوستان دو بار كليك نمائيد تا پنجره ارسال پيام باز شود سپس پيام را تايپ و send كنيد.
آيكون Chat :
در اين پنجره در قسمت categories پوشه هايي با عنوانهاي مختلف مشاهده ميشود هر يك شامل مجموعه اي از اتاقهاي گفتگوي خاص هستند با كليك روي هر پوشه اتاقهاي موجود در آن ، در قسمت راست مشاهده ميشود .با كليك روي user roms كليه اتاقها مشاهده ميشوند. با دبل كليك روي هر اتاق و يا انتخاب اتاق و كليك روي Go to Room وارد اتاق مربوطه مي شويد.
ورود به اتاقهاي ايران :
در قسمت Category + كنار Regional را كليك کرده و پس از باز شدن، پوشه Asia را انتخاب و پس از چند لحظه User Rooms را انتخاب كنيد. با ورود هر شخص پيام Joined Room به همراه شناسه شخص ظاهر ميشود جهت صحبت شخصي با كار بران روي شناسه هر شخص در قسمت راست دبل كليك كنيد. استفاده از علائم احساسي در پيامها :
لبخند
|
:)
|
غمگين
|
:(
|
لبخند با چشمک
|
;)
|
خنده زياد
|
:D
|
تعجب
|
:-/
|
محبت
|
:X
|
زبان درازي
|
:P
|
داد زدن
|
:O
|
عصبانيت
|
X-(
|
عينک آفتابي
|
B-)
|
خداحافظي
|
=;
|
گريه
|
:((
|
بعضي از اصطلاحات در گپ زدن :
U
|
You
|
r
|
Are
|
4
|
For
|
2
|
To
|
Laughing out load (خنده)
|
Lol
|
Disconnect
|
DC
|
موافقت يا مخالفت شديد
|
Cool
|
C
|
SEE
|
از نرم افزارهاي ديگر chat مي توان به Yahoo Messenger وMsn Messenger و..... اشاره كرد.
- سخنی با شما
کار آموزان عزيز بعد از اتمام اين دوره و فراگيري دوره اينترنت اميد آن داريم که به عنوان يک ايراني اصيل و با فرهنگ همواره نکات زير را مد نظر داشته باشيد:
1- حفظ حريم خصوصي :كاربران علاقمند هستند كه كارها و ارتباطات آنها غير قابل رديابي توسط ديگران باشد و همچنين پيامهايي كه آنها در شبكه ميفرستند و يا دريافت مينمايند، قابل فهم توسط افرادي كه دادههاي رد و بدل شده در مسير شبکه را دنبال مي كنند، نباشد.
2- احراز هويت و عدم انكار آن: كاربران جهت برخي از مسائل نياز دارند كه از صحت هويت طرف مقابل، اطمينان حاصل نمايند و مطمئن شوند كه كاربري كه با آن تماس گرفتهاند واقعا همان فردي است كه انتظارش را داشتهاند.
3-همواره آنچنان باشيد که هميشه هستيد و به حفظ نکات اخلاقي پايبند باشيد.
آزمایش ارتباط خود
پس از برقاري ارتباط با ISP به راحتي ميتوان با استفاده از برنامه Ping بسته هاي اطلاعاتي را از طريق اينترنت از كامپيوتري به كامپيوتر ديگر را انتقال دادو رفت و برگشت داده ها را کنترل کرد. با استفاده از برنامه Tracert ميتوانيد بفهميد كه بسته ها براي رسيدن به يك كامپيوتر ديگر چه مسيري را طي ميكنند.
ارسال و دريافت مجدد بسته هاي اطلاعاتي به كامپيوتري ديگر و دريافت مجدد آنها :
ارسال و دريافت يك بسته اطلاعاتي متني كوچك Pinging نام دارد و با استفاده از دستور Ping انجام ميشود. براي اجراي آن از پنجره Start/programs/ms dos promt dos دستور زير را تايپ كنيد:
نشاني عددي IP يا نام كامپيوتري كه ميخواهيد به آن بسته ارسال كنيد .
در جواب دستور Ping به ما اعلام ميشود كه ارتباط با سايت مورد نظر ممکن شده است يا خير .
Reply به معناي آن است كه ارتباط با شبكه برقرار است و Request time out يعني ارتباط قطع است.
بررسي مسير بسته هاي اطلاعاتي در اينترنت :
بسته هاي اطلاعاتي معمولا مستقيم از كامپيوتر مبداء به كامپيوتر مورد نظر نمي روند بلکه بصورت متوالي از كامپيوتري به كامپيوتر ديگر ميروند تا به مقصد نهايي برسند با استفاده از برنامه Trace route- Tracert مسير رسيدن آنها از كامپيوتر خود به ميزبان را بررسي كنيد.
Tracert: نشاني عددي IP يا نام كامپيوتري كه ميخواهيد به آن بسته ارسال كنيد.
براي مشاهده IP كامپيوتر دو روش وجود دارد :
1- در اين روش ابتدا وارد منوي Start شده و در داخل گزينه Winipcfg, RUN را تايپ كرده و Enter مي كنيم.
2- در اين روش وارد منوي Start شده از منوي Program گزينه Ms-Dos prompt را انتخاب نموده و بعد دستور ipconfig/ all را اجرا ميكنيم .
Out look express
در اين نوع Mail Account ، صندوق پستي بدون اتصال به شبکه اينترنت وجود خواهد داشت. اما بي شک براي داشتن اين Mail Box نيازمند فضايي در ISP هستيم که استفاده از آن با داشتن يک Username و Password صورت ميگيرد. از جمله Mail Client هاي معروف ميتوان به Outlook Experess ، Eudura ، و ... اشاره کرد.
پيكر بندي Out look Express:
پس از باز كردن برنامه وارد منوي Tools ميشويم و به ترتيب خواهيم داشت :
Tools/account
در پنجره اي كه باز ميشود ، گزينه Add و سپس Mail را انتخاب ميكنيم.
در اينجا نامي را كه ميخواهيم به Account اختصاص دهيم تا نامه هاي پستي به اين نام در جدول نامه هاي گيرنده ظاهر شود را وارد مي كنيم.
سپس با كليك بر روي Next به مرحله بعدي ميرويم . قسمت All ready have an email address that’s like to use را انتخاب ميكنيم .در Edit box آدرس كامل email خود را وارد ميكنيم و سپس با كليك روي Next به پنجره بعدي ميرويم .
SMTP,POP3 را كه توسط ISP به ما داده ميشود وارد ميكنيم سپس با فشردن كليك Next به مرحله بعدي ميرويم. در قسمت account name نام user خود در Isp و در قسمت password كلمه رمز خود را تايپ ميكنيم ، سپس Next را كليك و Finish ميكنيم.
حال براي منصوب كردن connection به آن روي properties كليك كرده و سپس از پنجره يكي از connection هاي موجود را به آن نصب ميكنيم.